Microsoft Excel 2013 Intermediate Course – Course Assessment Answers

Microsoft Excel 2013 Intermediate Course

This Course Assessment will now enable you to review your learning so you can determine your knowledge and understanding of the following area: Microsoft Excel 2013 – Intermediate Course

You will be assessed on the following outcomes:

  • Inserting Comments
  • Workbook Views, Zoom and Freeze
  • Printing; Headers, Footers and Margins
  • Basic Formulas and Functions
  • Cell References
  • Finding Errors; New Excel Functions
  • Multiple Workbooks and Windows; Comparing Workbooks
  • Go to; Find and Replace Options
  • Applying, Clearing and Managing Rules
  • Chart Types
  • Basic Formatting
  • Selecting Data, Positioning and Printing Charts
  • Saving Workbooks; PDF and CSV Formats
  • Sorting
  • Filtering
  • Tables
  • VLOOKUP
  • Text Function
  • Date and Time Functions
  • Logical Functions
  • Quick Analysis Tool
  • Adding and Formatting Shapes, Picture, Clip Art, WordArt and SmartArt
  • Protecting Worksheets

To effectively use this website to answer your alison questions with ease, checkout this short tutorial I put together to help you in the video below.

https://www.youtube.com/watch?v=Dw2UxUpf7Ng

1. True or false – The VLOOKUP function in Excel 2013 always looks for the specified “lookup value” in the leftmost column of a table.
True
False
Ans: True

2. True or false – When inviting people to share an Excel 2013 workbook on SkyDrive the access options are “Can edit” and “Can view”.
True
False
Ans: False

3. True or false – In Excel 2013 a cell name can only be used in the worksheet in which it is defined.
True
False
Ans: False

4. True or false – In Excel 2013 a pie chart is used to show proportions of a whole.
True
False
Ans: True

5. Which of these is NOT one of the standard Text Filters in Excel 2013? Choose one.
Does Not Contain…
Contains…
Sounds Like…
Ends With…
Ans: Sounds Like…

6. I have a workbook open in Excel 2013. It has 4 worksheet tabs. If I select the 3rd tab and click the “New sheet” button, where will the new sheet appear? Choose one.
At the end of the sheets
To the left of the 3rd sheet
To the right of the 3rd sheet
At the start of the sheets
Ans: To the left of the 3rd sheet

7. Which of the following is NOT one of the options in the Excel 2013 Find and Replace dialog? Choose one.
Look in Text
Look in Comments
Look in Formulas
Look in Values
Ans: Look in Text

8. On which tab in Excel 2013 would you find the Charts group? Choose one.
Insert
Home
View
Data
Ans: Insert

9. Which of the following could be used to concatenate numbers to a string? Choose one.
Text Function
Logical Function
Date and Time Function
VLOOKUPText Function
Ans: Text Function

10. True or false – In Excel 2013 it is possible to move a worksheet to another open workbook but not to copy it there.
True
False
Ans: False

11. What are the different types of logical functions? Choose four.
EQUAL
XOR
OR
AND
NOT
Ans: XOR, OR, AND, NOT

12. How does Excel 2013 store dates? Choose one.
As the number of minutes since the Gregorian Calendar came into universal use
In the local long date format relative to January 1, 1900
As the number of days since January 1, 1900
As the number of seconds since June 14, 1864
Ans: As the number of days since January 1, 1900

13. Which of the following is NOT a Table Style Option in Excel 2013? Choose one.
Total Row
Header Row
Filter Button
Total Column
Ans: Total Column

14. True or false – For any selection of worksheet cells in Excel 2013 it is only possible to apply a single conditional formatting rule.
True
False
Ans: False

15. Which of these is a Format Style for a conditional formatting rule in Excel 2013? Choose one.
Graphic
Data Bar
Gauge
5-Color Scale
Ans: Data Bar

16. When using the IF logical function in Excel 2013 the first argument is the logical test to perform. Which of these is the second argument? Choose one.
A second (optional) logical test to perform.
The value of the function if the logical test is true.
The value of the function if the logical test is invalid.
The value of the function if the logical test is false.
Ans: The value of the function if the logical test is true.

17. True or false – If you specify when saving a workbook that a password is needed to modify the workbook in future, Excel 2013 will automatically recommend when users try to open the workbook subsequently that it is opened in Read-only mode.
True
False
Ans: False

18. When a chart is selected in Excel 2013 two additional tabs are available on the ribbon. These are the Chart Tools tabs. One is the Design tab. Which of these is the other one? Choose one.
Chart Data tab
Format tab
Layout tab
Content tab
Ans: Format tab

19. True or false – Filtering in Excel is used to sort information in a sequence.
True
False
Ans: False

20. True or false – By default in Excel 2013 all cells in a workbook are unlocked.
True
False
Ans: False

21. Which of the following is described as a mini toolbar used for the easy analysis of data? Choose one.
Trust Center
Quick Analysis Tool
Footer
Page Layout View
Ans: Quick Analysis Tool

22. You have automatic calculation turned off in Excel 2013. On which tab will you find the “Calculate Now” button? Choose one.
Insert
Data
Formulas
Home
Ans: Formulas

23. The contents of cell A2 in an Excel 2013 worksheet is 10. The contents of cell B2 is 5. If the formula in cell C2 is “=A2/B2-1” what is the value in C2? Choose one.
14
1
2.5
6
Ans: 1

24. True or false – Protected workbook stop other uses editing, deleting or moving data.
True
False
Ans: True

25. What are the three main options for viewing worksheets? Choose three.
Top Down View
Page Layout View
Page Break View
Normal View
Ans: Page Layout View, Page Break View, Normal View

 

*ADDITIONAL UPDATE (27/08/2022)

26. True or false – The Sort dialog in Excel 2013 enables you to define a sort with 1 or more levels.
True
False
Ans: True

27. True or false – Performing a Find in Excel 2013 always applies to a single worksheet. If you need to search a whole workbook you need to repeat it for each worksheet.
True
False
Ans: False

28. True or false – In Excel 2013 it is not possible to put a border around a chart title.
True
False
Ans: False

29. The contents of cell A2 in an Excel 2013 worksheet is 10. The contents of cell B2 is 5. If the formula in cell C2 is “=A2/B2-1” what is the value in C2? Choose one.
6
2.5
14
1
Ans: 1

30. You have automatic calculation turned off in Excel 2013. On which tab will you find the “Calculate Now” button? Choose one.
Formulas
Insert
Data
Home
Ans: Formulas

31. Fill in the blank. The two tabs under Chart Tools are the design tab and the ________ tab.
Ans: format

32. When a chart is selected in Excel 2013 two additional tabs are available on the ribbon. These are the Chart Tools tabs. One is the Design tab. Which of these is the other one? Choose one.
Format tab
Layout tab
Content tab
Chart Data tab
Ans: Format tab

33. When a SmartArt object is selected on a worksheet in Excel 2013 two additional “SmartArt Tools” tabs are available on the ribbon. One of them is Design. Which of these is the other? Choose one.
Insert tab
Review tab
Format tab
Layout tab
Ans: Format tab

34. True or false – In Excel 2013 it is possible to define custom properties for a workbook.
True
False
Ans: True

35. I have a workbook open in Excel 2013. It has 4 worksheet tabs. If I select the 3rd tab and click the “New sheet” button, where will the new sheet appear? Choose one.
At the end of the sheets
At the start of the sheets
To the right of the 3rd sheet
To the left of the 3rd sheet
Ans: To the left of the 3rd sheet

 

*ADDITIONAL UPDATE (5/02/2023)

36. Which of the following functions is used to provide a vertical lookup of data in a worksheet? Choose one.
LOOKUP
VLOOKUP
VERT
HLOOKUP
Ans: VLOOKUP

37. True or false – The Sort dialog in Excel 2013 enables you to define a sort with 1 or more levels.
True
False
Ans: True

38. True or false – In Excel 2013 it is possible to move a worksheet to another open workbook but not to copy it there.
False
True
Ans: False

39. True or false – Protected workbook stop other uses editing, deleting or moving data.
True
False
Ans: True

40. You have automatic calculation turned off in Excel 2013. On which tab will you find the “Calculate Now” button? Choose one.
Home
Formulas
Data
Insert
Ans: Formulas

41. True or false – When inviting people to share an Excel 2013 workbook on SkyDrive the access options are “Can edit” and “Can view”.
True
False
Ans: False

42. True or false – By default in Excel 2013 all cells in a workbook are unlocked.
True
False
Ans: False

43. True or false – In Excel 2013 it is not possible to put a border around a chart title.
True
False
Ans: False

44. When using the IF logical function in Excel 2013 the first argument is the logical test to perform. Which of these is the second argument? Choose one.
A second (optional) logical test to perform.
The value of the function if the logical test is true.
The value of the function if the logical test is invalid.
The value of the function if the logical test is false.
Ans: The value of the function if the logical test is true.

45. True or false – Filtering in Excel is used to sort information in a sequence.
True
False
Ans: False

46. When a SmartArt object is selected on a worksheet in Excel 2013 two additional “SmartArt Tools” tabs are available on the ribbon. One of them is Design. Which of these is the other? Choose one.
Layout tab
Format tab
Review tab
Insert tab
Ans: Format tab

47. True or false – In Excel 2013 a pie chart is used to show proportions of a whole.
True
False
Ans: True

48. The contents of cell A2 in an Excel 2013 worksheet is 10. The contents of cell B2 is 5. If the formula in cell C2 is “=A2/B2-1” what is the value in C2? Choose one.
2.5
14
1
6
Ans: 1

49. True or false – In Excel 2013 a cell name can only be used in the worksheet in which it is defined.
True
False
Ans: False

50. In Excel 2013 which of these is the standard file name extension for an Excel 97-2003 workbook? Choose one.
xltx
xlm
xlsx
xls
Ans: xls

51. True or false – The VLOOKUP function in Excel 2013 always looks for the specified “lookup value” in the leftmost column of a table.
True
False
Ans: True

52. True or false – When saving a workbook in PDF format in Excel 2013 it is necessary to save each worksheet as a separate PDF file.
True
False
Ans: False

53. When a chart is selected in Excel 2013 two additional tabs are available on the ribbon. These are the Chart Tools tabs. One is the Design tab. Which of these is the other one? Choose one.
Content tab
Layout tab
Format tab
Chart Data tab
Ans: Format tab

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *