Microsoft Access 2013: Advanced Master Databases – Course Assessment Answers

Microsoft Access 2013: Advanced Master Databases – Course Assessment Answers

This Course Assessment will now enable you to review your learning so you can determine your knowledge and understanding of the following area: Microsoft Access 2013 – Advanced Master Databases

You will be assessed on the following learning outcomes:
• Discuss the uses and constraints of Indexing in databases.
• Recognize how to link to other databases and use the Datasheet view.
• Identify how to install SQL Server Express and set up accessing a database.
• Discuss the process and purpose of splitting an Access database.
• Discuss the basics of Macros, both their uses and how to make them.
• Identify how to customize the Quick Access Toolbar.
• Discuss creating Marcos using VBA code.

To effectively use this website to answer your alison questions with ease, checkout this short tutorial I put together to help you in the video below.

https://www.youtube.com/watch?v=Dw2UxUpf7Ng

1. Which type of record locking is also called pessimistic locking. Drag correct answer to box.
Edited records
No locks
All records
Ans: Edited records

2. True or False: In Access 2010 there is a facility to filter by form. It can be accessed from the Database Tools tab.
True
False
Ans: False

3. Fill in the Blank: When starting SQL Management Server, you have to run it as an ___________.
Ans: Administrator

4. Which of the following is NOT one of the standard Access 2010 filters for a Date/Time field? Choose one.
Not Later Than…
Year To Date
Before…
After…
Ans: Not Later Than…

5. Fill in the Blank: The delectation, Option ___________, is used in VBA to make coders declare their variables, before they can use them in VBA.
Ans: Explicit

6. Which of the following is NOT a valid value for the Indexed property of a field in an Access 2010 table? Choose one.
Yes (No Duplicates)
No
Yes (Duplicates OK)
Yes
Ans: Yes

7. Which of the following is NOT a standard view of a query in Access 2010? Choose one.
Datasheet View
Design View
SQL View
Layout View
Ans: Layout View

8. What is the difference between a function and a sub routine (sub) in Access 2013?
Subs only preform actions
Functions only preform actions
Subs are nested in Functions
Subs return a value
Functions return a value
Ans: Functions return a value

9. In the US locale, which Access 2010 date/time format would display the date “Tuesday, June 19, 2007” as “19-Jun-07”? Choose one.
Short Date
Long Date
General Date
Medium Date
Ans: Medium Date

10. True or False: To prevent any AutoExec macro from being executed when you open a database in Access 2010 you should hold down the Shift key as you open the database.
True
False
Ans: True

11. In Access 2010 which of these format specifiers forces all characters in a Text or Memo field to uppercase? Choose one.
&
<
@
>
Ans: >

12. Select the advantages of splitting a database.
User interface
Data integrity
Ease of distributing updates
Security
Performance
Monitoring users
Ans: Ease of distributing updates, Security, Performance

13. True or False: The primary reason for enabling the Cascade Update Related Fields option in the Edit Relationships dialog is to allow for the changing of a primary key and ensuring that all foreign keys in the related records are updated accordingly.
True
False
Ans: True

14. Which of the following is NOT a standard type for an Access 2010 message box? Choose one.
Reminder
Information
Critical
Warning
Ans: Reminder

15. True or False: Amongst the Program Flow constructs in the Access 2010 Action Catalog are IF and Comment.
True
False
Ans: True

16. Which version of SQL Server is the smallest and will take up the least amount of memory on your computer? Choose one.
SQL Server Management Studio
SQL Server Express LocalDB
SQL Server Express with Tools
SQL Server Express
Ans: SQL Server Express LocalDB

17. Fill in the Blank: To use data from another database or table from anther data base your options to do so is to either link the tables or ____ them.
Ans: Import

18. True or False: A primary key must have a unique value but it can be null.
True
False
Ans: False

19. Fill in the Blank: A variable declared as ________ can be used in any other module in your project.
Ans: public

20. True or False: A field that uniquely identifies each row in a table is its primary key. The corresponding field in a related table is called a foreign key.
True
False
Ans: True

21. True or False: Although entering a description for a table field in Access 2010 is optional it can be useful, as any entered description will appear in the status bar when a corresponding control in a form is used. This means that the description can be used to prompt the user for valid input values, for example.
True
False
Ans: True

22. Fill in the Blank: There are two types of modules in Access, _____ module and standard modules.
Ans: class

23. Which is the keyboard shortcut for opening the navigation pane in Access? Drag correct answer to box.
F1
F11
F12
F8
Ans: F11

24. Fill in the Blank: ODBC stands for Open Database ___________.
Ans: connectivity

25. True or False: An Access 2010 database can have its own Application Icon assigned by specifying it on the Current Database page in Access Options. You can also optionally use this as the Form and Report icon for the application.
True
False
Ans: True

26. In Access 2010 selecting one of the options for creating a form causes a form to be created that is pre-populated with an OK button and a Cancel button. Which of these options is it? Choose one.
Modal Dialog
Split Form
Form Wizard
Multiple Items
Ans: Modal Dialog

27. True or False: A primary key must have a unique value but it can be null.
True
False
Ans: False

28. True or False: In Access 2010 changing the order of the columns in a table in Datasheet View also changes the order of the table’s fields when looked at in Design View.
True
False
Ans: False

29. True or False: In Access 2010 a field validation rule cannot access another field in the same table.
True
False
Ans: True

30. Fill in the Blank: When Access was in its early days it was primarily used as a self-contained _________ database system.
Ans: desktop

31. Fill in the Blank: Having a database that is a shared backend database with each user having their own front-end user interface, to access that backend is called _________ a Database.
Ans: splitting

32. Fill in the Blank: One of the main ways people with malicious intent do damage or try to damage your computer is to have viruses, malware, etc in the VBA code of a ______.
Ans: macro

33. In Access 2010 which type of join only includes rows where the joined fields from both joined tables are equal? Choose one.
Right join
Inner join
Outer join
Left join
Ans: Inner join

34. The ribbon was introduced in which version of Microsoft office? Choose one
2000
2013
2007
2010
Ans: 2007

35. In addition to the primary key how many indexed fields can you have? Answer in Numeric form.
Ans: 32

36. Which of these Access 2010 text field format specifiers would display the field contents if there were any, “None” if the field were empty and “Unknown” if the field contained a null value? Choose one.
@; “Unknown”; “None”
@; “None”; “Unknown”
“None”; “Unknown”
&; “Unknown”; “None”
Ans: @; “None”; “Unknown”

37. What is the difference between a function and a sub routine (sub) in Access 2013?
Subs are nested in Functions
Subs return a value
Functions return a value
Functions only preform actions
Subs only preform actions
Ans: Functions return a value

38. Which of the following data types cannot be indexed? Drag correct answer to box.
Hyperlink
Date/Time
Long text
Short text
Currency
Ans: Long text

39. True or False: Changing the height of one row with out changing all rows to that height.
True
False
Ans: True

40. Select the tab in which you find the button for making Macros.

Ans: CREATE

41. True or False: Access 2010 macros are written using Visual Basic for Applications (VBA).
True
False
Ans: False

42. True or False: In Access 2010 there is a facility to filter by form. It can be accessed from the Database Tools tab.
True
False
Ans: False

43. True or False: A field that uniquely identifies each row in a table is its primary key. The corresponding field in a related table is called a foreign key.
True
False
Ans: True

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *