Diploma in Microsoft Word 2013 Intermediate Answers – Module 10: Course Assessment

Diploma in Microsoft Word 2013 Intermediate Answers – Module 10: Course Assessment

This course assessment enables you to review your learning to determine your knowledge and understanding of the following course: Microsoft Word 2013 – Intermediate.

To effectively use this website to answer your alison questions with ease, checkout this short tutorial I put together to help you in the video below.

Learning Outcomes

Having completed this course, you will be able to:
-Arrange images and graphics in a word document.
-Explain how to control text flow
-Define mail merge and how it’s used
-Describe how to customize formats using styles and themes.
– Insert content using quick parts

1. A __________ typically contains supplemental text to support the text in the document. Choose one.
Placeholder box
Text box
Pull quote
Sidebar
Ans: Sidebar

2. Which of the following is an example of a field that is automatically inserted with some Word commands? Choose one.
Date and Time
Document Properties
Page Numbers
All of the above
Ans: All of the above

3. True or False. A pull quote is the ability to grab a sentence and have it highlighted in a text box.
True
False
Ans: True

4. What feature combines multiple adjacent cells into a single cell that is the size and shape of the original cells? Choose one.
Cell combining
Cell merging
Centering
None of the above
Ans: Cell merging

5. True or False. Mail merges are completed using the Merging tab.
True
False
Ans: False

6. Which of the following contains the static information that will be in all of the documents in a mail merge? Choose one.
Mail Merge
Spreadsheet
Main Document
All of the above
Ans: Main Document

7. Where do you go in Word to select a template? Choose one.
File, Options
File, New
File, Open
File, Template
Ans: File, New

8. What tool allows you to apply effects that make the image appear to be a drawing, a painting, or a sketch? Choose one.
Picture Tools
Artistic Gallery
Picture Effects
Artistic Effects
Ans: Artistic Effects

9. True or False. To link styles together, is to determine what happens once you press enter to end the current paragraph and begin a new one.
True
False
Ans: True

10. When you’re inserting a shape what types of categories can you pick from? Choose two.
Equation shapes
Block arrows
Computer objects
Animal art
Ans: Equation shapes and Block arrows

11. Which of the following is NOT a pagination option in the Paragraph dialog box on the Line and Page Breaks tab? Choose one.
Page break after
Page break before
Keep with next
Keep lines together
Ans: Page break after

12. A ______________ is content that has been formatted and stored for use in any Word document. Choose one.
AutoCorrect
Quick Part
Building Block
Quick Gallery
Ans: Building Block

13. What Word object enables you to place text anywhere in your document? Choose one.
A graphic box
A text box
A placeholder box
A pull quote
Ans: A text box

14. A _______ is a set of formatting characteristics, including font, paragraph alignment and spacing, borders, etc. Choose one.
Template
Style
Heading
Chart
Ans: Style

15. A ___________ is a process by which a list of data is inserted into a document to create multiple individualized documents. Choose one.
Macro
Main Document
Mail Merge
None of the above
Ans: Mail Merge

16. A document that contains macros has a different file extension than other documents. What is it? Choose one.
.pdf
.docx
.docm
.dotx
Ans: .docm

17. What feature allows you to adjust spacing between specific letter pairs so that the spacing appears even? Choose one.
Spacing
Sliding
Kerning
Tweaking
Ans: Kerning

18. If you have text that you want to emphasize or use as a teaser, you can copy and place the text in a predefined type of text box referred to as a ___________. Choose one.
Pull quote
Text box
Placeholder box
Sidebar
Ans: pull quote

19. Which of the following scenarios can you use a macro in? Choose one.
Inserting a signature line
Inserting a formatted header and footer
Inserting a quick parts building block
All of the above
Ans: All of the above

20. Which types of elements can a Word template not contain? Choose one.
Graphics
Styles
Macros
None of the above
Ans: None of the above

21. True or False. You can scale an image so that content is removed from one or more edges of the image.
True
False
Ans: False

22. You can link two or more text boxes so that text that overflows the first text box is automatically displayed in any linked text boxes. When you select the box to link from and select the option to create the link, the cursor changes to what? Choose one.
An upright container
A smiley face
A chain
A container with letters flowing out of it
Ans: An upright container

23. A __________ is a placeholder that displays variable data. Choose one.
Template
Quick Part
Building Block
Field
Ans: Field

24. True or False. When placing graphics on a document, you can either scale the graphic by clicking and dragging, or by using the layout options for an absolute size.
True
False
Ans: True

25. True or False. If you wanted to delete a cell, and have another cell much larger, the best way to do this is by using the merge cells command.
True
False
Ans: True

26. The Macros dialog box contains which options? Choose one.
Run
Step Into
Delete
All of the above
Ans: All of the above

27. True or False. You can specify your own location for storing the templates that you create.
True
False
Ans: True

28.A ___________ is a set of instructions that are accessed and performed with a single mouse click or keyboard shortcut. Choose one.
Macro
Spell Check
Mail Merge
Template
Ans: Macro

29. If you wanted the first page to be similar to the front page of the book, listing the title, the author and some other minimal information, and to be able to create it quickly, which feature would you use? Choose one.
Insert object
Text box
Word art
Quick parts
Ans: Quick parts

30. Which the following are built in styles with Microsoft Word? Choose two.
Heading 1
Tempo
Paragraph
Subtitle
Ans: Heading 1 and Subtitle

31. ________________ is a process that checks any file you attempt to open from an untrusted source to verify that it is a valid file. Choose one.
File Validation
Digital Signature
Trust Center
None of the above
Ans: File Validation

32. What field can be included in a template to provide a single-click placeholder? Choose one.
MacroButton
TemplateField
MacroField
Placeholder
Ans: MacroField

33. A ____________ is a graphical interpretation of data that can be organized as points on a line, grouped into columns or bars, or shown as slices in a circle or a pie? Choose one.
SmartArt
Table
Database
Chart
Ans: Chart

34. The ___________ button on the Insert tab is used to insert reusable pieces of content in your documents. Choose one.
Quick Parts
AutoCorrect
Building Blocks
Quick Gallery
Ans: Quick Parts

35. Which of the following is NOT true about shapes in Microsoft Word 2013? Choose one.
Text can be added to the shape
Shapes are inserted into the document with a predetermined size that cannot be modified
A shape is a geometric figure you can add to a document
Shapes are located on the Insert tab, in the Illustration group
Ans: Shapes are inserted into the document with a predetermined size that cannot be modified

36. True or False. When one column is filled, the text automatically flows to the next section.
True
False
Ans: False

37. If you wanted to create a mail merge, where the text is specific to the record, which mail merge feature would you use? Choose one.
Dynamic filter
If… then… else
Filter
2 separate mail merges
Ans: If… then… else

38. A ___________ is a special type of Microsoft Word document containing the desired formatting that you can use as the starting point for creating new Word documents. Choose one.
Quick Part
Column Break
Template
WordArt
Ans: Template

39. A ________________ is a .thmx file that contains a set of theme colors, fonts, and effects such as lines and fill effects. Choose one.
Template
Style
Document theme
Document gallery
Ans: Document theme

40. True or False. Character styles define the formatting to apply to paragraphs.
True
False
Ans: False

41. Fields on a template are _____________ in the document that indicate what type of content should be added to a specific location within the document. Choose one.
Macros
Guides
Placeholders
None of the above
Ans: Placeholders

42. True or False. Macros use Visual Basic for Applications programming code, which an unscrupulous hacker can use to add viruses to a document.
True
False
Ans: True

43. Which of the following divides a document into sections where a different page layout can be configured for each section of the document? Choose one.
Hard Return
Column Break
Section Break
Page Break
Ans: Section Break

44. Which of the following is NOT a type of section break you can insert into a Microsoft Word document? Choose one.
Last Page
Continuous
Next Page
Even Page
Ans: Last Page

45. What types of elements are available in Word templates? Choose one.
Font selections
Color palette
Styles
All of the above
Ans: All of the above

46. What feature divides one or more cells into multiple adjacent cells? Choose one.
Cell alignment
Cell deleting
Cell dividing
Cell splitting
Ans: Cell splitting

47. What is an example of a built-in style that comes with Word 2013? Choose one.
None of the above
Heading 1
Paragraph
Default
Ans: Heading 1

48. If you wished to insert a graphic quickly that contains a trigonometry-based formula, which feature would you use? Choose one.
Insert object
Text box
Word art
Quick parts
Ans: Quick parts

49. If an image is too washed out or too bright, you can try to use the _____________ options to adjust the sharpness, brightness, and contrast of the image. Choose one.
None of the above
Corrections
Adjustments
Picture
Ans: Corrections

50. Which of the following is NOT true about merge fields? Choose one.
The merge field indicates the category of data that will appear in your document at the location where the merge field is placed in the document
The merge field name is displayed in your document with curly braces around the name
The merge field provides a link to the variable information in the data source
A merge field is a placeholder in the merge document that variable data is inserted into
Ans: The merge field name is displayed in your document with curly braces around the name

51. If you wanted to ensure that a paragraph was not broken up on 2 separate pages, what types of paragraph flow control would you use? Choose one.
Widow orphan control
Page break before
Keep with the next
Keep lines together
Ans: Widow orphan control

52. True or False. Sorting data in a table puts the data in ascending or descending alphabetical or numerical order.
True
False
Ans: True

53. Which of the following is a legitimate way to resize an image in Word? Choose one.
All of the above
Resize the image to an exact height and width
Use the sizing handles on the image
Scale the image so that it is a certain percentage larger or smaller than the original image
Ans: All of the above

54. Which of the following is a valid chart type? Choose one.
All of the above
Column
Area
Surface
Ans: All of the above

55. In order to expose the tools needed for macro editing and creation, where do you have to go? Choose one.
Quick access toolbar
Customize ribbon
Insert-macro
References tab
Ans: Customize ribbon

56. Which of the following are potential data sources that can be inserted into the main document during a mail merge? Choose one.
A spreadsheet
A list
A database
All of the above
Ans: All of the above

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *